MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Poradnik [Shopkeepers]
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam dziś przedstawię wam poradnik do pluginu Shopkeepers który jest banalny w obsłudze. Co dodaje nam ten plugin ? Plugin Shopkeepers dodaje nam do gry villagerów których możemy ustawić tak żeby sprzedawali itemy takie jakie my chcemy.
Strona pluginu : http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/shopkeepers/
Dostępne wersje pluginu : http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/shopkeepers/files/

Gdy wgramy już nasz plugin wchodzimy w grę i sprawdzamy pod komendą /pl czy pojawił się nam plugin. Jeśli tak wpisujemy /help shopkeepers
Pojawia nam się ta informacja:
[Obrazek: image.php?di=7XFJ]

Nastepnie wyznaczamy sobie miejsce w którym pojawi się villager i wpisujemy komendę /shopkeeper

[Obrazek: image.php?di=PPM8]

Pojawia się nam informacja na chacie i villager:

[Obrazek: image.php?di=8QCC]

Teraz aby dodać jakiś przedmiot do naszego Villagera nalezy przytrzymać lewy Shift i kliknąć PPM Wtedy pojawi nam się okno:

[Obrazek: image.php?di=WMFW]

Mamy tam do wyboru 3 rzeczy :
* kowadło - zmienia nazwę Shopkeepera
* wełne - zmienia kolor szaty Shopkeepera
* kosć - usuwa Shopkeepera

[Obrazek: image.php?di=AU9C]
[Obrazek: image.php?di=3LMF]
[Obrazek: image.php?di=TAUK]

Aby zmienić nazwę Shopkeepera klikamy na kowadło i po pojawianiu się wiadomości na chacie zmieniamy jego nazwę np: Kucharz

[Obrazek: image.php?di=EK0W]
[Obrazek: image.php?di=UQUG]

Teraz, jak dodać przedmioty ?

Klikamy na villagera za pomocą Lewy Shift + PPM i pojawia nam się okno.
Jest ono podzielone na 24 okienka (3 x 8 (nie licząć kowadła, kości i wełny)
Do tych okien wkładamy przedmioty.
Pierwszy i Drugi wers okien służą do dania przedmiotów za które bedzie można kupić item który bedzie się znajdować w Trzecim wersie. ( Patrz obrazek ( Dajemy 64 złota aby otrzymać 64 kox jabłka)

[Obrazek: image.php?di=QFXF]

Po zakończonej pracy klikamy PPM na villagera.

[Obrazek: image.php?di=VJ5O]

Jak widać wszystko działa jak należy. Oczywiście możecie jeszcze się troche pluginem pobawić dając kolory szat villagerom, pogrzebać w configu itp. Jednakże ja chciałem wam pokazać podstawy. Mam nadzieje że poradnik wam się spodobał Smile
===================================================
Bardzo fajny czytelny ale nie na takie forum bardziej na forum z pluginami do mc Wink ale leci +
No i to się nazywa piękny poradnik
gdybyś robił tak ładne artykuły/poradniki o trybach to byłoby fajnie Tongue szkoda że tu przy prostym pluginie się starasz a tam suchy tekst (porównuje do tych z rpg) Big Grin tak czy inaczej reput zasluzony polecial.
@up skoro tak to w najbliższym czasie napisze poradnik może do SkyBlocka+ Big Grin
Postaram się oby jak najlepiej. Oczywiście troche czasu to zajmie ale z chęcią się za to zabiorę Big Grin
Fajny poradnik Wink początkującym może się przydać. Łap plusa.
Super poradnik ! Big Grin
Fajny poradnik, pomogłeś mi bo wogóle się na tym nie znam . Smile
Zamykam, żeby nie było potem nabijania postów.
Przekierowanie