MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Poradnik] Jak widzieć graczy przez ściany?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam.
Jest to mój pierwszy poradnik Smile. Chciałbym zaprezentować Wam pewną sztuczkę na widzenie graczy przez ściany, którą zapewne wiele osób może kojarzyć. Ten kto zna tą sztuczkę niech napisze w komentarzu "Taktyczny Bekon". Hyhy, dobra teraz na poważnie. Zatem przedstawię parę prostych kombinacji:

1. Wchodzimy w zakładkę "Opcje":
[Obrazek: image.php?dm=GNNE]

2. Wchodzimy w "Ustawienia graficzne" (ważne żeby mieć krótki rendering np. 8):
[Obrazek: image.php?dm=E9VM]

3. Klikamy szybko dwa razy w "Jakość grafiki":
[Obrazek: image.php?dm=4FTG]

Uzyskujemy taki efekt:

Przed:
[Obrazek: image.php?dm=CVXF]

Po:
[Obrazek: image.php?dm=ALHU]

Jak widać bardo proste. Jak można zauważyć, widać graczy, którzy byli za ścianą, niestety tylko przez chwilę, gdyż następuje reset chunków. Oraz jest to dobry sposób na zwiększenie ilości FPS Smile.
Myślę, że pomogłem.
Z mojej strony to tyle na ten temat.
Jeśli pomogłem daj + Big Grin.
Pozdrawiam
CraftingPolska.
Może to nie jest cheat, ale bug za którego powinno dostawać się bana :/
(21-May-2016 10:45:23)kubixgame napisał(a): [ -> ]Może to nie jest cheat, ale bug za którego powinno dostawać się bana :/
No właśnie, taki bug Minecrafta, i powinno się za to dostawać tego bana.
No racja, Bug umożliwia widzenie graczy tak jakby przez ścianę i inne rzeczy. Jak dla mnie powinien być zakaz tego używania.
To nie bug tylko reset chunków oraz zwiększenie liczby FPS, a to chyba nic złego...
Fakjny poradnik dam plusa jutro Big Grin
Na 1.9 są stszały widmo to możesz widzieć też graczy i moby po trafieniu strzałą widmo
To ja sam wiem, ale tu chodzi o wersje każdą niższą 1.9.
Przekierowanie