MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [BUG] relog i zupki
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Siema! Chciałem dzisiaj zgłosić dwa zaobserwowane prze mnie błędy na trybie KITPVP. Nie chodzi tutaj o niedziałające klasy, których jest sporo, ale o dwie rzeczy. Pierwszą z tych rzeczy jest relog, ponieważ na tym serwerze z tego, co wiem nie ma AntyRelog'a. Nawet jeśli by był to jest taka komenda, która daje Relog. Sam to odkryłem, więc to zgłaszam. Komendą tą jest teleport na inną mapę - /kb join (nazwa_mapy). Jeżeli ktoś to napisze to automatycznie jest teleportowany do danej mapy i podczas walki może się teleportować. Najlepszym wyborem by było, aby na teleport do danej mapy trzeba było poczekać conajmniej trzy sekundy. W ten sposób komenda nadal będzie, ale nie będzie mogła być używana do ucieczek z walki, a do uczciwej teleportacji. Drugą sprawą, jaką chciałbym poruszyć są zupy...jak wiemy każda klasa ma zupy, które zjada/wypija przyciskając po prostu prawy przycisk myszki (PPM). Zupy dodają kilka serc, czyli jeżeli byśmy cały czas jedli zupy moglibyśmy być nieśmiertelni. Dlatego przechodząc do rzeczy niektórzy cheaterzy mają taki cheat jak "AutoSoup" czy jakoś tak to się nazywa. Działa to w ten sposób, że jeżeli gracz używający tych wspomagaczy ma mniej niż cztery serca to automatycznie przełącza mu na slot z zupą, w ułamek sekundy wypija/zjada zupę i z powrotem przełącza mu na slot z mieczem. Dzięki temu cheaterzy są praktycznie nieśmiertelni. Jeżeli taki gracz ma klasę czołg, która moim zdaniem powinna mieć większą cenę lub być usunięta to jest nieśmiertelny. Mam nadzieję, że wyjaśniłem wszystko bardzo przejrzyście. Wielki szacun dla tych, którzy przeczytali ten bardzo długi wpis i przepraszam za błędy jeśli tak owe miały miejsce. Narka!
Jesli ktos cheatuje, lamie regulamin to mozesz napisac skarge. Pamietaj musisz posiadac odpowiednie dowody i zqstosowac sie do wzoru. Co do 1 to sie zgadzam to irytuje ze ktos loga jak mam malo hp np. Vip prawie bez setu

aaa sygnatura? acha jest ponizej (chyba)
@up
-------------
Skąd on może wiedzieć, że to nie np. AUTO-DISCONNECT?

--------------
@Topic: Również uważam, że jest to bardzo denerwujące.
Dobrze jak by zupki zamienić na potki, bardziej wtedy by się ćwiczyło refleks, a co lepsze cheaterzy nie byli by nieśmiertelni. ;d
@up
Ale godmode też istnieje więc xD czy jak to się nazywa, i się jest nieśmiertelny
Godmode nie działa ze względu na antycheat. Jak tego nie wiedziałeś no to gratuluje...
(12-May-2016 19:01:03)McKoxu7878 napisał(a): [ -> ]Godmode nie działa ze względu na antycheat. Jak tego nie wiedziałeś no to gratuluje...

To niestety zapomiales jeszcze o cheacie REGEN. W opcjach huzuni można ustawić szybkość regeneracji
Nie pytać się z kad to wiem xd
Regen mało co daje i mało kiedy działa. Najgorsza rzecz na pvpkits to autosoup.. Gdyby zupki zamienić na potki, można było by spokojnie grać, nawet z cheaterami. ^^
Fajnie, że wypisałeś te błędy. Zgadzam się, trzeba zablokować komendę, która pozwala uciec na inną mapę. A zupki można zmienić na potki tak jak @up pisał. Tak, klasa "Czołg" mogłaby być trochę droższa.
co do regen - dziala z tego co wiem. Z potkami bez sensu, niech zostanie to przy zupkach - Vipy sobie radza i cala killaura moze go nawet nie uderzyc(baguje sie ;p)
Stron: 1 2
Przekierowanie