MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [RPG] Mapa Halloween Quest 2.0!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Witam wszystkich serdecznie dziś chciałbym wam przedstawić mapę na ten tryb.
Budowałem ją aż 5 dni... WoW.. I szczerze mam nadzieję że się wam ona spodoba.
Cała mapa jest bardzo dużo i składa się z 3 części. (Korytarza, Pokoju Annihilacji i Sali Bossa.)
Mapa ma charakter netherowy ponieważ szczególnie go lubię.
Oprócz mapy skonfigurowałem plugin MythicMobs tak aby boss który opisze poniżej powstał.
Zacznijmy więc:
Ogólnie o Mapie:
Na początek teleportujemy się do małego pomieszczenia w którym znajduje się spawn mapki:
[Obrazek: image.php?di=5L57]
Następnie dalej prosto natrafiamy na długi korytarz/parkour który starałem się aby był prosty aby quest nie był zbyt hardcorowy:
[Obrazek: image.php?di=R5Y0]
Po przejściu korytarza natrafiamy na żelazne drzwi które można z łatwością otworzyć przyciskiem obok. Wewnątrz znajduje sie pomieszczenie prowadzące do pokoju Annihilacji. Aby kontynuować questa potrzeba by 4 osoby stanęły na złotych blokach i położyły 2 dźwignie na blokach żelaza. ( jeśli jest to za dużo zapotrzebowanie na dźwignie Banan możesz to zmienić.)
[Obrazek: image.php?di=JL5L]
Po aktywowaniu dźwigni gracze będą się teleportować do pokoju Annihilacji
Znajdują się tam 4 miejsca dla 4 graczy (Złote bloki).
[Obrazek: image.php?di=T5VU]
Wokół platformy dla graczy znajdują się spawny mobów (Sługów Bossa) (Myślałem na tym aby było cos takiego że trzeba przetrwać walke z nimi 15 minut a po tych minutach automatycznie otworzyły by się ,,bramy,, aby mogli przejść.) Po przetrwaniu tych 15 minut każdy gracz musiałby stać po każdej przekątnej w której jest blok złota. Gdy wszyscy gracze staneli by na blokach zostali by teleportowani dalej do Bossa.
[Obrazek: image.php?di=13UL]
Po teleportacji znaleźli by się w tym pomieszczeniu :
[Obrazek: image.php?di=GFFG]
Każdy z 4 graczy teleportowałby się na każdy z 4 bloków złota. No i tu znowu potrzebna jest dźwignia aby przejść do Bossa którą trzeba postawić na jednym z żelaznych bloków. Po przejściu nie można już wrócić!
[Obrazek: image.php?di=UK6E]
============================================
I tak oto zakończyliśmy tę podróż po mojej mapie
.
Ale to jeszcze nie koniec! Zostały najważniejsze sprawy Big Grin
Boss:
Bossem mapy byłby Duch Halloween
Wszystkie jego statystyki są zapisane w pluginie MythicMobs który dołączyłem wraz z mapą.
Ale mogę je streścić:
Życie Bossa: 3000
MovementSpeed: 0.6
Damage: 6
Dodatkowo dołączyłem też skin + texture dyni
Wyglad Bossa:
[Obrazek: image.php?di=T669]
===============================================
Dodatkowe Informacje:
* Słudzy Bossa jeśli mapa zostanie zaakceptowana będą wybierani przez Szybkiego według jego uznania.
* Złote Bloki służą głownie do przedstawienia miejsc gdzie mają być gracze lub miejsca gdzie mają się teleportować
* Żelazne Bloki służą jako wskaźniki gdzie należy dać dźwignie
* Jeśli dźwigni jest za dużo jak na standardy mapy to bardzo przepraszam.
* Jeśli po dodaniu mapy do sprawdzenia nie pojawicie się w środku mapy lub w jej pobliżu to poszukajcie jest niedaleko Big Grin
===============================================
Download: http://www.mediafire.com/download/ghlb7a...rRayqq.rar
Epickie!!!! Łap plusa.
Bardzo Fajna Angel Mam nadzieję , że zostanie wprowadzona.
Zasłużyłeś ''+''.
Jakie epickie ;oo Pewnie że plusik!!!
mysle ze twoja mapa bedzie zaakceptowana jak ta poprzednia

aaa sygnatura? acha jest ponizej (chyba)
No toś się postarał Smile

Kim bym był gdybym nie dał repek za to Smile
Ładna, idealna mapka, choć wątpię, że banan ją doda razem z bossem, bo przecież dopiero co otchłań powstała i na razie nie potrzeba nowości. Ale z drugiej strony ciekawie wyglądało by to w praktyce. Podsumująć. Żeby dodać mapkę jest na TAK, ale otchłań jest to jestem na Neutral. Mapka jest wspaniała, ale widzisz Big Grin
Nie wiem czy pomysł będzie dodany , ale łap plusa.
Jesteś jedną z niewielu osób która do pomysłu podaje plugin mape i skiny mobów.
Super mapa i nawet masz plugin łap plusa Rolleyes
Piękne ,,+,, Big Grin Sleepy
Stron: 1 2 3 4
Przekierowanie