MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] [Poradnik] Jak poprawnie używać Boskich broni?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Cześć, ostatnio troszkę graczy ma problemy z:

Cofaniem Vortexa

Prawidłowym używaniu boskiego rogu mocy.

Inferna, by kulka się od gracza nie odbiła (wybuchła przed nim)

W jakich sytuacjach używać łuku?

Dzisiaj objaśnię to w kilku prostych słowach.

VorteX
Kilku graczy skarży się na nie prawidłowe działanie Vortexa, czyli cofki, a przez to śmierć.

1. Podczas użycia vortexu, nie klikaj spacji. Jeżeli chcesz się gdzieś wybić - naceluj na to miejsce.
2. Gdy używasz vortexa na dalsze odległości, PRZYTRZYMAJ klawisz W. Dlaczego przytrzymać? Jeżeli klikasz raz za razem, wybije Cię to na mniejszą odległość.

Boski Róg Mocy

Po ostatnim "znerfieniu" przez Kalisa rogu, niektórzy nie wiedzą jakie on daje efekty.

Daje on:
- Szybkość IV (gdyby ktoś nie umial rzymskich, to oznacza to 4) na 45 sekund.
- Siłę I na 10 sekund
- Regenerację II na około 10 sekund.

Znając już przywileje rogu, możemy ustalić to, że można go używać w "kryzysowych" sytuacjach. Do ucieczki, do szybszego zabicia gracza, szybkiej regeneracji zdrowia.

Inferno
Co zrobić, gdy kulka wybucha tuż przed przeciwnikiem?
Jakie obrażenia zadaje Inferno?

Po pierwsze. Jeżeli chcemy, by kulka trafiła poprawnie w przeciwnika, musi on znajdować się co najmniej 20 kratek od nas. Najlepiej, by stał nie ruchomo. Wtedy jest 100% szans na poprawne trafienie.

Jakie obrażenia zadaje Inferno?
Zadaje ono około po 1 kulce, po sercu. Czyli jeżeli uderzymy w przeciwnika Combo x2, otrzyma on obrażenia:
- 2 serca
Jest również szansa, że Inferno zabierze 3 serca.

Łuk zagłady
Gdy przeciwnik ucieka, oznacza to, że ma mało serc. Skórzakowi możemy zadać do 10 obrażeń 1 strzałem (przypominam, że całe hp ma 20)
Gdy taki Skórzak ma boskie przedmioty, łatwo można z pomocą łuku to zyskać. Komuś w żelaznym secie, łuk zadaje do 2 serc. Przydatne przy modyfikacji Damage Indicators.

Z mojej strony to wszystko. Mam nadzieje, że poradnik przyda się nowym graczom, jak i zarówno starym weteranom WD.
Smile Bardzo ładnie opisane,zrobione ogólnie czytelne łap plusa Smile
Lord w tym oto watku wyjasniles najczesciej spotykane problemy Big Grin. Megaaa.
Poradnik na pewno przydatny dla nowych graczy, plus za chęci.
Dla początkujących to w sam raz + :>
Dla nowych spoko, mogą przemyśleć zakup itp.
Prosiłbym o EWENTUALNE przypięcie wątku.
@Refresh
Nie wymuszaj przypięcia Lord, administracja sama oceni czy trzeba czy nie trzeba, a takich problemów nie mam jakie wypisałeś.
Inferno dalej jest dla mnie nie opłacalne bo te 2 serca, które mi ktoś tym patyczkiem zdejmie to regnę se w 10 sek bez pomocy rogu. Dodam też, że jak ktoś na ciebie rusza z rogu to łukiem można mu trochę życia łukiem zdjąć a nie tylko używać go gdy spiernicza do rosnącego grzybka na drugim końcu mapy.
Fajny poradnik Big Grin
Stron: 1 2 3
Przekierowanie