MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Mój grafik trybu WD
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam,
W tym temacie chciałbym podzielić się z Wami moją "rozpiską" czynności, które wykonuję podczas gry w tryb Wojownicy Dusz. A zatem nie owijając już w bawełnę, przejdźmy do początkowych kroków mojej strategii [INFORMUJĘ RÓWNIEŻ, IŻ KROKI TE ZOSTAŁY OPISANE Z PRZYPUSZCZENIEM, ŻE CZYTAJĄCY NIE ZGINIE PODCZAS WYKONYWANIA OWYCH KROKÓW]:
-Krok I: Jedzenie (najlepiej chleb), węgiel (22 sztuki), 3 sztuki cobblestone'a, 1 pień drewniany- Pień całościowo przerobić na patyki, z dwóch i z bruku utworzyć kamienny kilof, który będzie niezbędny do następnego kroku.
-Krok II: Żelazo (równo pół stacka - 32), cobblestone (też 32), kryjówka przed złodziejami- Wykorzystać bruk do utworzenia piecyków i w swojej kryjówce przepalić za pomocą węgla uzbierane rudy żelaza. Pamiętajcie, jedna bryła węgla przepala 8 sztuk czegokolwiek, także dla każdego piecyka wlicza się surowiec przepalający i surowiec do przepalenia w stosunku 1:8
-Krok III: Złoto (najlepiej 143 - 2 stacki + 15), jabłko- Przepalone żelazo przerobić na: Cały żelazny set, Kilof, Miecz oraz Siekierę. Wykopane złoto przepalić w tych samych piecykach (po to potrzeba 22 bryły węgla na całą grę - 4 na żelazo i 18 na złoto), a co zrobić z tym złotem, powiem w następnym kroku, chociaż zapewne się domyślacie. Kilof kamienny można wyrzucić z ekwipunku. Tak samo inne przedmioty, prócz kompasu ( po wyrzuceniu znikają bezpowrotnie, za wyjątkiem kamiennego kilofa)
-Krok IV: 2 statywy, 6 butelek, 2 brodawki netherowe, płomienny proszek (o ile nastąpiła Tura 4, jeśli nie - czekamy na nią), łza Ghasta, Czerwony Proszek, Jasnopył- Butelki napełnić wodą i wszystkie 6 wyważyć z brodawkami w statywie. następnie 3 z nich ważymy ze łzą Ghasta, a kolejne - z płomiennym proszkiem. Z tego wyjdą 3 mikstury na siłę i 3 na regenerację. Następnie, dla ulepszenia efektywności mikstur, do mikstur regeneracji należy dodać redstone, a do mikstur siły - jasnopył. Resztę złota przerobić na koks jabłko (8 bloków złota wokół jabłka w craftingu). Zostały nam trzy sztabki złota... co z nimi zrobić ? Ostatni krok wam podpowie;
-Krok V: Złoty kilof- Dlaczego złoty kilof ? Skoro tak szybko się niszczy ? Otóż bez zaklęć ten kilof niszczy kamień dusz najszybciej spośród wszystkich kilofów. Nawet diamentowy niszczy go wolniej. Dlatego podczas ataku będziecie niesamowicie szybcy w niszczeniu cudzej bazy. A teraz jeszcze go zaklnijmy! Resztę level'a możecie wykorzystać do zaklęcia zbroi, miecza i reszty wyposażenia. Z zaklętym złotym kilofem i całym wyposażeniem jesteście w stanie pokonać każdego przeciwnika !! NIEZALEŻNIE OD SETU !! Ale musicie chociaż trochę umieć walczyć.
Oto calutki, szczegółowo opisany plan mojego działania w trybie WD. Jeśli ktoś wpadł przypadkiem w ten wątek - proszę, niech zostawi swoją opinię Wink
Z poważaniem, DoRKnESS.
Ladnie to napisales.
Dobry poradnik.
Lap plusa Big Grin
Ja tam koxa nie robię. Zamiast tego potki na niewidzialność 8 minut i jechane.
(17-December-2014 23:02:14)Minik435 napisał(a): [ -> ]Ja tam koxa nie robię. Zamiast tego potki na niewidzialność 8 minut i jechane.

Tak chciałbym Ci tylko wspomnieć, iż mikstury niewidzialności nawet z przedłużonym efektem działają bardzo krótko ze względu na edycję ich właściwości. (tzn. słyszałem taką pogłoskę od innych graczy, którzy wedle teorii już tego doświadczyli)
Ja zwykle wypalam tylko caly stack i tylko potiony robie, koxy rzadziej ale poradnik ciekawy, przydatny.
Bardzo ladnie napisane zmieniam zdanie co do cb Wink
Fajne Smile +
Świetny koncept Big Grin +
Przyda się! Smile plusik!
(17-December-2014 23:04:02)DoRKnESS napisał(a): [ -> ]
(17-December-2014 23:02:14)Minik435 napisał(a): [ -> ]Ja tam koxa nie robię. Zamiast tego potki na niewidzialność 8 minut i jechane.

Tak chciałbym Ci tylko wspomnieć, iż mikstury niewidzialności nawet z przedłużonym efektem działają bardzo krótko ze względu na edycję ich właściwości. (tzn. słyszałem taką pogłoskę od innych graczy, którzy wedle teorii już tego doświadczyli)

Bo trzeba uważać po prostu - 1 uderzenie, topienie, spadnięcie i po efekcie >_>
Stron: 1 2
Przekierowanie