MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Deszcz
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Czy na trybach creatiwa można było by skrócić czas padania deszczu albo jego usunięcie ? Ponieważ jak jest noc i pada deszcz to nic prawie nie widać podczas budowania .
PS. wiem że istniej biom na którym nie pada deszcz ale nie chce go używać i chce sobie grać na innym .
Nie wiem czy jest możliwe zachamowanie deszczu albo jego zniknięcie .
A jeśli tak to bym chciał aby był zachamowny deszcz .
Zawsze można w jakiś sposób zablokować deszcz na zawsze, bo na creative nie jest on za bardzo potrzebny.

Dopisze ci jeszcze biomy, które znam gdzie nie ma deszczu: desert, sky.
Napisałem w ty że wiem że są biomy na chamowanie deszczu Tongue
za pomocą optifine można wyłączyć deszcz
Jeżeli go masz to musisz wyłączyć 2 opcje
1 Opcje Animations Rain Splash zmień go na OFF
2 opcje Detalis Rain & Snow OFF
po wyłączeniu obu tych opcji nie powinno być deszczu
Pomogłem daj diaxa ;D
To prawda, na Creative'ach caly czas pada deszcz, a to jednak denerwuje ;_;
E tam deszcz niedenerwuje
Czasami bardzo przydatny dla dzieci co lubią bawic sie w miasto na dzialce na creatiwe
Deszcz ma sostac!!!
Deszcz dla mnie nie jest taki irytujący, ale możesz na działce wpisać komendę /p biom desert. Ta komenda zmieni twoją działkę w biom pustynny na którym rośnie trawa, a jak wszyscy wiemy na pustyniach w MC nie pada.
Jestem za! Deszcz psuje atmosfere. Nie wiem jak wam, ale mi taki deszcz źle działa na psychike. Robi się wtedy ponuro.
Nie dla wszystkich deszcz jest irytujący, Lubie_Placki69 i Howster napisali ci i innym co mogą zrobić w tej sprawie.
Przekierowanie