14-03-2016 roku o godzinie około 17:00 wbiłem na server MINEFOX.pl postanowiłem zagrać na survivalu kliknełem na losowe Tp i ciągle tepało mnie w jedno i to samo miejsce gdzie ciągle czychał jeden uZytkownik o nicku: Gwynbleidd który ciągle zabijał uZytkoników którzy cięgle sie tam pojawiali przez losowe tp.
Moją proźbą jest żebyśćie to naprawili żeby sie ciągle nie spawnić w tym samym miejscu
KEREMIT862
:D
widać że administracja MF ma w nosie wszystko v3333
Jego nick mówi sam za siebie.
Także to zauważyłem. Trzeba to naprawić.
tego gwynbleidia trzeba zbanować za wykożystywanie bógów i naprawić ten problem
(17-March-2016 20:55:55)Darkmanix napisał(a): [ -> ]tego gwynbleidia trzeba zbanować za wykożystywanie bógów i naprawić ten problem
Tak można by. Jest to irytujące jeśli ciągle kogoś zabija
[Przeklejam moją odpowiedź z innego tematu, gdzie dyskusja dotyczy tego samego]
Dobrze, a więc już mówię:
Według mnie nie jest to bug. Po prostu to miejsce spawnu wykazuje większą tendencję do wbijania się w losowość. Z przeprowadzonych przeze mnie 3 testów po 10 losowych tepnięć wyłania się prosta reguła: faktycznie, 25% losowych spawnów prowadzi do tego miejsca czyli średnio 2-3 na dziesięć losowych tepnięć spowodowało moje pojawienie się w tym miejscu. Nie wiem jak Kermit zdołał się tam pojawiać raz za razem. Na moje oko po prostu miał tam /sethome.
Dodatkowo miejsce to znajduje się na obszarze PvP, więc zabijanie graczy w tym rejonie nie wydaje mi się jakimś wielkim przewinieniem. Idąc tym tokiem myślenia karygodnym jest zabijanie graczy gdziekolwiek na świecie poza obszarami gdzie zaczyna się PvP wokół /spawn.
Sam wielokrotnie zginąłem tepając się na losowy spawn tylko dlatego, że po prostu gracze byli w tym rejonie i mieli święte prawo do tego, by mnie zaatakować, co jest zasadniczo charakterystyczną cechą obszarów PvP. Nie uważałem tego też za błąd i nie zgłaszałem tego na forum - była to dla mnie naturalna kolej rzeczy.
Mam nadzieję, że rozwiałem Wasze wątpliwości. Jednocześnie postaram się zasugerować wyższej administracji ustawienie WorldGuardem regionów z wyłączonym PvP wokół kratek, na których ma miejsce losowy spawn. Tak, jak kiedyś było z portalem do netheru: gracze pojawiali się w nim w regionie z wyłączonym PvP jednak po przejściu kilku kratek wyraźnie, czerwoną wełną był oznaczony obszar, gdzie PvP się zaczyna.