MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [EasyHC] ClearLag
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Siemka.

Głównie chodzi mi o te czyszczenie itemów na EasyHC. Jest to okropne! Moim zdaniem powinno być usunięte.

*Mój kolega spadł do fosy i zginał, ClearLag usunął mu itemy. -.-

*Walcze z dwoma przeciwnikami, jeden umiera, zanim zabije drugiego ClearLag wyczyści itemy martwego. -.-

*Strach cokolwiek wyrzucić nawet przy wymianie bo ClearLag. -.-

Zauważyłem, że on usuwa tylko itemy które są przez nas renderowane więc jaki to ma sens? Te czyszczenie jest w uj często i ciągle wkurza! Tyle już przez to itemów się straciło, że głowa mała.
Proszę o usunięcie tego pluginu.
Plugin nie zostanie usunięty bo leżałaby masa itemów i byłyby kolosalne lagi. Przykład: 5 ludzi wyrzuca dirt na spawnie. Giniesz, respisz sie i nie mozesz sie ruszać bo masz lagi.

pech wyrzucam do kosza, a szczęście z niego wyjmuję.
@up od kiedy od rozsypanego dirta masz lagi ? I to jeszcze takie że nie możesz się ruszać?
Bo tego to jeszcze nie słyszałam Big Grin
No chyba że masz komputer z dirta...
A co do tematu to znikanie itemów wkurza, ale zależy co robisz.
Jak siedzę w bazie i kopię na stoniarkach albo fose to przydaje się to czyszczenie itemów bo tego to tam leży tego dużo i już mi się nie przyda. Czyli mi jakoś to nie przeszkadza a nawet pomaga.
Ale jeżeli lubisz się klepać i bardziej Ci na tym zależy, no to rzeczywiście to może mega wkurzać bo zabijesz się gdzieś i już nawet jakbyś znalazł tę miejsce to i tak już nic nie zrobisz.

No nie wiem, usunąć raczej nie usuną, to jest podstawa każdego serwa easyhc czy survival, nie widziałam serwa bez clearlag'a.
ClearLag nie zostanie usunięty bo jest bardzo potrzebny. Można jedynie opóźnić jego prace. Czyli zmniejszyć częstotliwość czyszczenia np: o 20 sekund.
Albo żeby przynajmniej rzadziej usuwał itemki Smile
Niektórzy niestety nie potrafią myśleć i troszczą się wyłącznie o swój interes. ClearLag to podstawowy plugin większości survivali/hardcorów, czyszczenie śmieci na ziemi jest MEGA rzadkie odbywa się tylko raz na 460 sekund. Kolega stracił przedmioty bo zginął? ma pecha, czyszczenie śmierci na serwerach jest od zawsze i tak też zostanie. Cieszy mnie że chociaż pozostali użytkownicy są na tyle inteligentni bo się domyślić "po co i dlaczego".

Pomijam fakt że clearlag informuje kiedy itemy są kasowane...
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=4GHV]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie