MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Wybór map na WD (dwa pomysły)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Pierwszy pomysł

Mój poprzedni wątek ----> http://mineserwer.pl/Temat-WD-Wyb%C3%B3r-map

KalisPro napisał(a):Niestety to nie jest wykonalne, ze względu na to ze albo jest głosowanie albo byście grali tylko na 1 mapie : (

Z przykrością to pisze ale nie da się tego zrobić

A więc wymyśliłem, żeby były mapy po kolei, np: w pierwszej grze Królestwo, w następnej Królestwo v2, później Wieś, w następnej grze KrainaLodu, później kanion i od nowa.

[Obrazek: image.php?di=UJYB]

Dałem obrazek na górze, każda mapa miała by swój serwer. Nie piszcie komentarze typu "jeden serwer wystarcza!", bo maksymalnie byłby włączony jeden serwer z tych pięciu serwerów (chyba, że jest więcej mapek niż pięć to by tych serwerów było więcej). Np: zakończyła się gra ze wsią to serwer się wyłącza i odpala się następny serwer z inną mapą (po kolei by się odpalały). Wtedy by nie było problemów z tym, albo jest głosowanie, albo można grać tylko na jednej mapie, bo na każdym serwerze była by jedna mapa.

Drugi pomysł

Wgrany by był plugin z wyborem map z WvsP na WD, ponieważ tam są mapy losowo bez głosowania.
Każda mapa miała by swój serwer? Czyli 15-20 osób na 1 serwer? No Tak, wtedy WD było by takie ciekawe.. a gry trwały by 10-15 min, jestem na NIE, bo na tym trybie gra z 80 osób po południu, jakby to tak podzielić na 5 to by wychodziło z 17 osób na 1 serwer..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chyba że by było tak, gra by sama wybierała mapę pierwsza Królestwo druga KrólestwoV2 trzecia wieś czwarta krainalodu i tak dalej, wtedy byłbym na tak.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nie wiem czy to dobrze zrozumiałem i dlatego napisałem 2 warianty, pozdrawiam.
Ciekawy i super pomysl Smile ! Nie wiem kiedy grałem na Krainie Lodu. wkoncu by była jakas rozgrywka Smile !

Tak najlepiej mapki po koleji ile mozna grać na kanion i królestwo,v2
Na Nie, jeżeli ludzie głosują na różne mapy to są te mapy, po prostu większość lubi kanion czy krolestwo...
@McKoxu7878: czytaj ze zrozumieniem.

(06-January-2016 22:09:53)lubie_placki69 napisał(a): [ -> ]Nie piszcie komentarze typu "jeden serwer wystarcza!", bo maksymalnie byłby włączony jeden serwer
Na tak oba
Ok lubie_placki69 czekamy na twój plugin Smile
Kocham pomysły graczy którzy nie mają żadnej wiedzy technicznej na temat pluginów czy minecrafta, naprawdę kocham <3 <3 <3
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=4GHV]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie