Najlepsze Serwery Minecraft w Polsce!
   Witaj serdecznie na forum gdzie znajdziesz swój ulubiony Serwer Minecraft                                        
         

Serwery Minecraft

Witaj, Serwery Minecraft - nie przypadkiem znalazłeś największe forum internetowe Minecraft w Polsce Serwery Minecraft 1.7, 1.8, 1.9, 1.10, 1.11, 1.12, 1.13, 1.14, 1.15 które tu znajdziesz pozwolą Ci miło spędzić czas, poznasz nowych wspaniałych ludzi i przeżyjesz fantastyczne przygody! Jednoczymy ludzi uwielbiających Gry i Minecraft! Zagraj z Nami i odkryj fantastyczne Serwery No Premium! Zobacz co oferuje polecana przez Nas

Lista Serwerów Minecraft



Zarejestruj się bezpłatnie na forum! Oto niektóre z przywilejów:
  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czat),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Znajdziesz tutaj darmowe poradniki Minecraft,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, MineSerwer.pl to darmowe forum internetowe na którym dowiesz się jak zainstalować minecraft oraz jak grać w minecraft!
Szukałeś Serwerów Minecraft? Znalazłeś! Zarejestruj się, a zagraj z nami!

               
serwery minecraft


Tymczasowa zmiana nazw domenowych Naszych serwerów - informacja


Wątek zamknięty 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Rozwiązane] Niestabilne FPS
Autor Wiadomość
Gryfcio Niedostępny
⚡✔❤MegaRPG❤✔⚡
*********

Liczba postów: 1,174
Dołączył: Dec 2019
89
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
grifin

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 200.00
Post: #1
[Rozwiązane] Niestabilne FPS
Hej
Od jakiegoś czasu mam taki problem, że jak gram to nagle łapie 0 fps i dostaje ścinki gry na 3 sekundy.
Ma ktoś jakiś sposób na naprawę tego?

Gram na shaderach 90 fps około
Bez shaderów 400 fps
3k ramu przypisanego do mc (calkowitego 8)
gtx 1050 ti
i5 7400
Wersja 1.12.2 optifine

I nie piszcie żebym wyłączył shadery bo na wyłączonych też mam takie ściny

[Obrazek: azmo-ezz.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-January-2022 20:57:46 przez Gryfcio.)
14-January-2022 20:06:51
Znajdź wszystkie posty
Hobbs
Wspieram Forum

Liczba postów: 6969
Dolaczyla: Jan 2012
Reputacja: 777

MineGold: 777.77

Serdecznie polecamy serwis który pomoze Ci zdobyc Ci polubienia, subskrybcje, followersów i rozbudowac Twoje socialmedia!
Mifuzze Niedostępny
Geniusz
*******

Liczba postów: 513
Dołączył: Sep 2020
79
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Mifuzze

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #2
RE: Niestabilne FPS
Przy tej scince masz cos typu "Minecraft - Brak Odpowiedzi"?

BESTRPGMag Poziom 29

UltraPvP MSDiament Poziom 459
14-January-2022 21:58:38
Znajdź wszystkie posty
Gryfcio Niedostępny
⚡✔❤MegaRPG❤✔⚡
*********

Liczba postów: 1,174
Dołączył: Dec 2019
89
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
grifin

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 200.00
Post: #3
RE: Niestabilne FPS
(14-January-2022 21:58:38)Mifuzze napisał(a):  Przy tej scince masz cos typu "Minecraft - Brak Odpowiedzi"?

Jeżeli będe klikac tak z 20 razy podczas tej scinki to tak

[Obrazek: azmo-ezz.png]
14-January-2022 22:05:18
Znajdź wszystkie posty
Mifuzze Niedostępny
Geniusz
*******

Liczba postów: 513
Dołączył: Sep 2020
79
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Mifuzze

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #4
RE: Niestabilne FPS
Pobierz nowsza jave moze, mi pomoglo wiec nie wiem.

BESTRPGMag Poziom 29

UltraPvP MSDiament Poziom 459
14-January-2022 22:14:02
Znajdź wszystkie posty
Trawsonek Offline
✰ Pomocnik+ MF ✰
******

Liczba postów: 8,574
Dołączył: Aug 2015
1325
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Trawsonek

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 72.00
Post: #5
RE: Niestabilne FPS
Takie ścinki zazwyczaj występują przez jave lub też ram, zależy jak ten ram masz przypisany. (Też tak miałem). Aktualizacja javy lub poprawne przypisane ramu powinno pomóc.

[Obrazek: DW2qhMt.gif]
14-January-2022 22:19:30
Znajdź wszystkie posty
Mifuzze Niedostępny
Geniusz
*******

Liczba postów: 513
Dołączył: Sep 2020
79
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Mifuzze

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #6
RE: Niestabilne FPS
(14-January-2022 22:19:30)Trawsonek napisał(a):  Takie ścinki zazwyczaj występują przez jave lub też ram, zależy jak ten ram masz przypisany. (Też tak miałem).

+

Jak nie uzywasz duzo innych aplikacji przy graniu w klocki to dopisz jeszcze te 1gb

BESTRPGMag Poziom 29

UltraPvP MSDiament Poziom 459
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-January-2022 22:21:29 przez Mifuzze.)
14-January-2022 22:21:15
Znajdź wszystkie posty
Gryfcio Niedostępny
⚡✔❤MegaRPG❤✔⚡
*********

Liczba postów: 1,174
Dołączył: Dec 2019
89
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
grifin

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 200.00
Post: #7
RE: Niestabilne FPS
(14-January-2022 22:21:15)Mifuzze napisał(a):  Pobierz nowsza jave moze, mi pomoglo wiec nie wiem.
Done, ale nic to nie zmienilo ;s
(14-January-2022 22:19:30)Trawsonek napisał(a):  Takie ścinki zazwyczaj występują przez jave lub też ram, zależy jak ten ram masz przypisany. (Też tak miałem). Aktualizacja javy lub poprawne przypisane ramu powinno pomóc.
"Poprawne przypisane ramu" tzn?
(14-January-2022 22:21:15)Mifuzze napisał(a):  Jak nie uzywasz duzo innych aplikacji przy graniu w klocki to dopisz jeszcze te 1gb
Done i tez nic nie dalo

[Obrazek: azmo-ezz.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-January-2022 22:42:42 przez Gryfcio.)
14-January-2022 22:41:28
Znajdź wszystkie posty
Mifuzze Niedostępny
Geniusz
*******

Liczba postów: 513
Dołączył: Sep 2020
79
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Mifuzze

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #8
RE: Niestabilne FPS
Moze zmniejsz dystans renderowania, przy tej ilosci ramu do hmmm... 8-10 chunkow?

BESTRPGMag Poziom 29

UltraPvP MSDiament Poziom 459
14-January-2022 22:44:38
Znajdź wszystkie posty
Hobbs
Wspieram Forum

Liczba postów: 6969
Dolaczyla: Jan 2012
Reputacja: 777

MineGold: 777.77

Serdecznie polecamy serwis który pomoze Ci zdobyc Ci polubienia, subskrybcje, followersów i rozbudowac Twoje socialmedia!
Gryfcio Niedostępny
⚡✔❤MegaRPG❤✔⚡
*********

Liczba postów: 1,174
Dołączył: Dec 2019
89
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
grifin

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 200.00
Post: #9
RE: Niestabilne FPS
(14-January-2022 22:44:38)Mifuzze napisał(a):  Moze zmniejsz dystans renderowania, przy tej ilosci ramu do hmmm... 8-10 chunkow?

mam 8 rendera


EDIT:
https://imgur.com/a/UF012TL ssy moich ustawien

[Obrazek: azmo-ezz.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-January-2022 22:49:47 przez Gryfcio.)
14-January-2022 22:45:21
Znajdź wszystkie posty
Trawsonek Offline
✰ Pomocnik+ MF ✰
******

Liczba postów: 8,574
Dołączył: Aug 2015
1325
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Trawsonek

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 72.00
Post: #10
RE: Niestabilne FPS
(14-January-2022 22:41:28)Gryfcio napisał(a):  
(14-January-2022 22:21:15)Mifuzze napisał(a):  Pobierz nowsza jave moze, mi pomoglo wiec nie wiem.
Done, ale nic to nie zmienilo ;s
(14-January-2022 22:19:30)Trawsonek napisał(a):  Takie ścinki zazwyczaj występują przez jave lub też ram, zależy jak ten ram masz przypisany. (Też tak miałem). Aktualizacja javy lub poprawne przypisane ramu powinno pomóc.
"Poprawne przypisane ramu" tzn?
(14-January-2022 22:21:15)Mifuzze napisał(a):  Jak nie uzywasz duzo innych aplikacji przy graniu w klocki to dopisz jeszcze te 1gb
Done i tez nic nie dalo

Podaj argumenty JVM jakie masz ustawione przy odpalaniu mc.

[Obrazek: DW2qhMt.gif]
14-January-2022 23:27:23
Znajdź wszystkie posty

Wątek zamknięty 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości